.
|
||||||||||||||
|
Karácsonyi terítékek ezüstben és szürkében
A karácsonyi terített asztal tervezése, elkészítése az egyik leghálásabb karácsonyi teendő. Érdemes meglepetésnek szánni a családtagoknak a gyertyafényes ünnepi asztalt, ugyanúgy, mint a feldíszített fenyőfát. Elsősorban ötletek, és nem pénz kérdése az asztaldekoráció. Tervezésnél legelőször válasszuk ki azokat az árnyalatokat, amelyek harmonizálnak a karácsonyfa színeivel. Ha a fán az ezüst színű díszek dominálnak, teríték lehet szürke ezüsttel. A visszafogott színek megfelelő hátteret, környezetet adnak a menühöz.
Fotó: Ételallergia Online Az alap lehet fehér abrosz ugyanilyen szalvétákkal, vagy szürke abrosz hasonló színű szalvétákkal. Mindkét változathoz kiválóan illenek a fehér tányérok és füstszínű poharak, az ezüstösen csillogó kiegészítők, valamint a dekorgyöngyök, kavicsok. A karácsonyi asztalon elhelyezhetünk fenyőágakat, színes termésű ágak, a fagytól pirosasra színeződött leveleket. Az asztali kiegészítőköz tartoznak a karácsonyfadíszek, koszorúk, asztalközépre helyezett élő virágból készített díszek, szalvétagyűrűk, tányér- és poháralátétek. Az ezüst-szürke-fehér kombinációt törjük meg egy élénk színnel, mint például a piros, a sárga vagy a lila. Ez lehet egy színes ág, egy virág, egy élénk színű szalvéta. Csak annyi dekorációt használjunk, hogy azt ne kelljen levenni, ha az ételeket feltálaljuk, de egy-egy olyan darabot is feltehetünk az asztalra, amelynek helyére később a leveses vagy pecsenyés tál kerülhet, addig pedig emeli az ünnepi asztal hangulatát. Minél több fogást tálalunk fel, a dekoráció legyen annál visszafogottabb, az ételeken legyen a hangsúly. Kevesebb fogás mellé bátrabban díszíthetjük az asztalt. Sz. Banadics Éva, főszerkesztő
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Fotó: Ételallergia Online
Fotó: Ételallergia Online
Fotó: Ételallergia Online
Fotó: Ételallergia Online |
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy |