Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia, táplálékintolerancia, életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Diétás hozzávalók

Alapanyagok

Üzletek

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi terítékek ezüstben és szürkében

 

Irimiásfotó

A karácsonyi terített asztal tervezése, elkészítése az egyik leghálásabb karácsonyi teendő. Érdemes meglepetésnek szánni a családtagoknak a gyertyafényes ünnepi asztalt, ugyanúgy, mint a feldíszített fenyőfát.

Elsősorban ötletek, és nem pénz kérdése az asztaldekoráció. Tervezésnél legelőször válasszuk ki azokat az árnyalatokat, amelyek harmonizálnak a karácsonyfa színeivel. Ha a fán az ezüst színű díszek dominálnak, teríték lehet szürke ezüsttel. A visszafogott színek megfelelő hátteret, környezetet adnak a menühöz.

 

Fotó: Ételallergia Online

Az alap lehet fehér abrosz ugyanilyen szalvétákkal, vagy szürke abrosz hasonló színű szalvétákkal. Mindkét változathoz kiválóan illenek a fehér tányérok és füstszínű poharak, az ezüstösen csillogó kiegészítők, valamint a dekorgyöngyök, kavicsok.

 A karácsonyi asztalon elhelyezhetünk fenyőágakat, színes termésű ágak, a fagytól pirosasra színeződött leveleket. Az asztali kiegészítőköz tartoznak a karácsonyfadíszek, koszorúk, asztalközépre helyezett élő virágból készített díszek, szalvétagyűrűk, tányér- és poháralátétek.

Az ezüst-szürke-fehér kombinációt törjük meg egy élénk színnel, mint például a piros, a sárga vagy a lila. Ez lehet egy színes ág, egy virág, egy élénk színű szalvéta.

Irimiásfotó

Csak annyi dekorációt használjunk, hogy azt ne kelljen levenni, ha az ételeket feltálaljuk, de egy-egy olyan darabot is feltehetünk az asztalra, amelynek helyére később a leveses vagy pecsenyés tál kerülhet, addig pedig emeli az ünnepi asztal hangulatát.

 Minél több fogást tálalunk fel, a dekoráció legyen annál visszafogottabb, az ételeken legyen a hangsúly. Kevesebb fogás mellé bátrabban díszíthetjük az asztalt.

Sz. Banadics Éva, főszerkesztő

 

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

 

Fotó: Ételallergia Online

 

 

 

 

 

Fotó: Ételallergia Online

 

 

 

 

Fotó: Ételallergia Online

 

 

 

 

Fotó: Ételallergia Online

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy