|
||||||||||||||
|
Áfonyás minimuffin
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Elkészítése: - A lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi ellepi. Ha felszívja a vizet, és kocsonyássá válik, 2 evőkanál vízzel pótoljuk. - Az áztatott lenmagot botmixerrel habossá verjük. - Az áfonyából félreteszünk a díszítéshez. - Az áfonya kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gépi habverővel összekeverjük. - A végén fakanállal hozzákeverjük az áfonyát. - A tésztát a papírformákba kanalazzuk, rászórjuk a félretett áfonyát, és 180 fokon aranybarnára sütjük. Előfordul, hogy melegen a muffin nehezen válik el a papírtól, de kihűlés után a papír könnyen eltávolíthatóvá válik.
Recept: Copyright © Szabó Alexandra dietetikus - Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |