Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

  Áfonyás minimuffin


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus sütemény

Hozzávalók:

3 evőkanál garantáltan gluténmentes lenmag

20 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

8 dkg kristálycukor

5 dkg gluténtól és tejfehérjétől mentes margarin

10 dkg gluténmentes szárított vörös áfonya

1 dl gluténtól és tejtől mentes mandulatej

1 csapott mokkáskanál gluténtól és  tejtől mentes sütőpor

20-25 db minimuffin sütésére alkalmas papírforma

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan lenmagot  és rizslisztet vásároljuk, amelynek csomagolásán  feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződött gluténnal!

"Lenmagból is készülhet tojáspótló. A magok vízbe áztatása, esetleg megfőzése után az összeturmixolt keverék zselés állományú és a dióra emlékeztető ízű lesz. Jól alkalmazható egyes sütemények elkészítéséhez.  1 tojást körülbelül 1 evőkanál lenmag és 3 evőkanál víz keverékéből készült massza helyettesíthet." (Szabó Alexandra dietetikus)

Elkészítése:

- A lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi ellepi. Ha felszívja a vizet, és kocsonyássá válik, 2 evőkanál vízzel pótoljuk.

- Az áztatott lenmagot botmixerrel habossá verjük.

- Az áfonyából félreteszünk a díszítéshez.

- Az áfonya kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gépi habverővel összekeverjük.

- A végén fakanállal hozzákeverjük az áfonyát.

- A tésztát a papírformákba kanalazzuk, rászórjuk a félretett áfonyát, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

Előfordul, hogy melegen a muffin nehezen válik el a papírtól, de kihűlés után a papír könnyen eltávolíthatóvá válik.

 

Recept: Copyright © Szabó Alexandra dietetikus - Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva