|
||||||||||||||
|
2 GLUTÉNMENTES, TEJMENTES KEVERT SÜTI
bögrés mákos aszalt szilvával Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert
Elkészítése: - A mákot házilag megdaráljuk. - A margarinnal kikenünk egy tepsit. - A darált mákot, a rizslisztet, a kristálycukrot összekeverjük, a rizsitallal homogén, kissé folyékony tésztát készítünk belőle. Végül hozzákeverjük az aszalt szilvát is. - A tepsibe öntjük, és 170 fokon kissé pirosra sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad a tészta.
Kakaós-gyümölcsös csoda szelet Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes sütemény
Elkészítése: - Átszitáljuk a lisztet, feldaraboljuk a banánt, és a szilva kivételével géppel egynemű masszává dolgozzuk a hozzávalókat. - A kimagozott és 4 darabra szelt szilvát a tésztába keverjük. - Kikenünk margarinnal egy kisebb tepsit, rizsliszttel megszórjuk, és beleöntjük a szilvás tésztát. - Az előmelegített sütő aljára helyezünk egy fémedényt vagy hőálló üvegedényt 2-3 dl langyos vízzel. - 180 fokon megsütjük a süteményt. - Csak akkor szeletelhetjük fel, amikor már kihűlt, mert nagyon törékeny. (A teteje a gluténmentes liszt és az étolaj miatt be fog repedezni.)
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan alapanyagokat vásároljuk, amelyek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződtek gluténnal! A mákot házilag daráljuk le, mert az előre darált termékek gluténnal szennyezettek lehetnek.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |