Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  2 GLUTÉNMENTES, TEJMENTES KEVERT SÜTI


 

 

bögrés mákos aszalt szilvával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

 

Hozzávalók:

1 bögre (kb. 20 dkg) házilag darált mák

1 bögre (kb. 20 dkg) garantáltan gluténmentes barna rizsliszt

1 bögre (kb. 2 dl) gluténtól és tejtől mentes natúr rizsital

1/3 bögre (kb. 8 dkg) kristálycukor

10 dkg garantáltan gluténmentes aszalt szilva

1 tojás

0,6 dkg gluténtól és tejtől mentes sütőpor

1 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

- A mákot házilag megdaráljuk.

- A margarinnal kikenünk egy tepsit.

- A darált mákot, a rizslisztet, a kristálycukrot összekeverjük, a rizsitallal homogén, kissé folyékony tésztát készítünk belőle. Végül hozzákeverjük az aszalt szilvát is.

- A tepsibe öntjük, és 170 fokon kissé pirosra sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad a tészta.

 

 

  Kakaós-gyümölcsös csoda szelet

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes sütemény

 

Hozzávalók:

12,5 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

13 dkg garantáltan gluténmentes lisztkeverék sütéshez-főzéshez

8 dkg étolaj

14 dkg kristálycukor

8 dkg garantáltan gluténmentes kakaópor

28 dkg garantáltan gluténmentes, tejmentes rizsital

1 dkg garantáltan gluténmentes sütőpor

1/2 banán

20 dkg  idénygyümölcs (pl. narancs, szilva)

mogyorónyi gluténmentes tejmentes margarin és egy kevés garantáltan gluténmentes rizsliszt a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése:

- Átszitáljuk a lisztet, feldaraboljuk a banánt, és a szilva kivételével géppel egynemű masszává dolgozzuk a hozzávalókat.

- A kimagozott és 4 darabra szelt szilvát a tésztába keverjük.

- Kikenünk margarinnal egy kisebb tepsit, rizsliszttel megszórjuk, és beleöntjük a szilvás tésztát.

- Az előmelegített sütő aljára helyezünk egy fémedényt vagy hőálló üvegedényt 2-3 dl langyos vízzel.

- 180 fokon megsütjük a süteményt.

- Csak akkor szeletelhetjük fel, amikor már kihűlt, mert nagyon törékeny.

(A teteje a gluténmentes liszt és az étolaj miatt be fog repedezni.)

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan alapanyagokat vásároljuk, amelyek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződtek gluténnal!

A mákot házilag daráljuk le, mert az előre darált termékek gluténnal szennyezettek lehetnek.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva